AMPS ürün listesi

» OSOS Wireless M-Bus

» Kalorimetreler


Sık Kullanılanlar Giriş Sayfam Yap
Ana Sayfa | Ürünler | Müşteri Girişi | Hakkımızda | Hizmetler | Sık Sorulanlar | İletişim
 
 
 
 
 
 
 
Anasayfa > Sık Sorulanlar
 
Sık Sorulanlar
Uygulama Kolaylığı Sorunları

Mevcut merkezi ısıtma sistemlerinde, herhangi bir dairenin tesisatında meydana gelebilecek arıza durumunda, arızanın meydana geldiği kolonun suyu tamamen boşaltılarak müdahale edilme zorunluluğu vardır. Bu durum o kolona bağlı tüm dairelerin arızadan aynı şekilde etkilenmeleri sonucunu doğurmaktadır.

Enerji Tasarrufu Sorunları

Konutta bulunulsun veya bulunulmasın tüm daireler aynı saate ve aynı şekilde ısıtılmaktadır. Günün belirli saatlerinde konutunda bulunmayanların, haftanın belirli günlerinde hatta kışın belirli aylarında evlerinde bulunmayanların isteseler de tasarruf etme imkanları yoktur. Konutun her bölümünü aynı şekilde ısıtmak istemeyen veya her zaman ısıtmak istemeyen kullanıcıların tasarruf imkanları yoktur. Oysa ki konutların gündüz ve gece kullanılan bölümleri farklıdır, gerektiğinde müstakil ısıtılarak tasarruf sağlanabilmelidir. Kullanıcı çok bilinçli olarak bu tasarrufları yapsa bile yaptığı tasarruf kendisine yansımayacaktır. Yukarıda belirtilen tasarrufların yapılmamasını ferdi bütçeler yanında, enerji girdisinde büyük ölçüde dışa bağımlı olan ülkemizde getirdiği külfetin büyüklüğü açıktır.


Isınma Konforu Sorunları

Aynı kolondan beslenen zemin kat, ara katlar çatı katlarıyla, kuzey - güney cephelerinin ısınmalarının arasındaki farklılıklar, bazı konutların aşırı ısınmasına sebep olurken, bazılarının yetersiz ısınmadan dolayı şikayetlerine yol açmaktadır. İnsanların dilediği zaman ısınma konforları yoktur. Sıcak suyun mevcut merkezi sistemle verilmesi durumunda, ya istenildiği anda istenildiği kadar su alınamamakta ya da sıcak suyun olmadığı saatlerde bu tesisattan sıcak su kullanılması durumunda haksız su ısıtma bedeli tahakkuk etmektedir. Isınamayan daireler, kazanın daha yüksek derecede ve daha uzun süre çalıştırılmasını isteyerek ve/veya dairesine radyatör ilavesi yaptırarak konfor sorununa çözüm bulmaya çalışırlarken, aşırı ısınan daireler ise kazanın daha düşük derecelerde ve daha kısa süre çalıştırılmasını isteyerek ve/veya pencerelerini açarak konfor sorununa çözüm bulmaya çalışırlar.

Çevresel Etki

Isınmanın ekonomik olmaması sebebiyle, fazla yakıt kullanımından kaynaklanan gereksiz atık gazlar, çevreye zarar verirler. Bu gazlar, şehirlerin üzerinde birikerek, sera etkisi oluşturacaklardır. Bu da küresel ısınmaya yol açarak, çevresel bir felaket oluşumuna zemin hazırlayacaktır.


Adil ödeme Sorunları

Isınma bedelinin ödenmesinde ya konut metrekaresi, ya da birim ısıtıcı sayısı baz alınmakta, tam gün ısınan ile günün belli saatlerinde ısınan veya konutun tamamını ısıtan ile bazı kısımları kapatarak tasarruf eden herkes aynı birim miktar ödeme yapmak zorunda kalmaktadır. Bu modelde ödeme bir şekilde eşit, fakat adaletli değildir. Bazı kullanıcıların ısınma bedellerini zamanında ödemesi sebebiyle diğer kullanıcılar mağdur olmaktadır. Bu paralar daha sonra yasal yollardan tahsil edilse bile ısıtılması gereken zamanda yeteri kadar para toplanmadığından sorunlar yaşanmaktadır. Bazen kiracı olanlar yakıt parası ödemeden konuttan taşınmakta ve pek çok sorunlara neden olmaktadır. Yukarıda belirtilen tüm sorunlar zaman zaman adli mercilere yansımakta ve zaten yükü çok fazla olan adalet sistemimizde önemli bir yer işgal etmektedir.

İletişim
Sık Sorulanlar
Bayilik Başvurusu
Hakkımızda
Kat İstasyonu
Genel Bakış
Yazılım
Sistem Yapısı
ELF Kalorimetre
Kablolu Ön Ödeme Modül
Wireless Ön Ödeme Modül
Fan Coil Oda Termostat
Isıtma Oda Termostat
Paylaş
  Tüm hakları AMPS San. Tic. Ltd. Şirket'ine aittir. © Copyright 2012